Arrie

Nama : Arrie
Tugas : Penyiar
Konti : Bandaraya Johor Baharu

Memulakan tugas di iRadio bermula pada April 2015 apabila diterima menjadi ahli keluarga LTFM sebagai penyampai radio. Beliau juga bergerak aktif di sekitar Johor Bahru sebagai Penyiar & Juru Acara untuk pelbagai aktiviti. Pernah mengendalikan program dan aktiviti yang dianjurkan oleh Pasaraya, Bank terkemuka Malaysia dan beberapa institusi dan organisasi lain.

Pada mulanya aktiviti penyiaran ini sekadar suka-suka tapi kerana minatnya yang mendalam dan memberikan pulangan yang lumayan kini aktiviti penyiaran ini menjadi bidang yang serius. Mula bertugas di CeriaFM pada tahun 2018 sebagai penyampai radio jemputan dan kemudian diserapkan sebagai penyiar tetap.  

Bidang Seni merupakan perkara yang diminati sejak dari kecil dan kecenderungan itu barangkali diwarisi dari leluhur apabila mempunyai susur galur yang memang berbakat seni. 

Selain dari penyiar radio kebolehan seni lain yang diceburi adalah menari, persembahan teater dan rekabentuk untuk pengiklanan. Pengalaman yang paling manis adalah menyertai aktiviti Kebudayaan Negeri Johor. 

Minat terhadap seni ini mulai lebih berkembang apabila mulai berjinak dalam bidang Videografi dan antara karyanya boleh di dapati di saluran youtube (https://www.youtube.com/user/ClixsterTube)
Share:

No comments:

Post a Comment

Galeri

Waktu Solat

Bilangan Pelawat

Lagu Tersiar

Loading ...

Popular