Bro Zul & Nenek Kebayan

Nama : Bro Zul dan Nenek Kebayan
Tugas : Penyiar
Konti Rawang, Selangor

Anda pasti amat terhibur dengan kehadiran dua penyiar sejoli, pasangan suami dan isteri sama padan yang berkonti di Rawang 

Dj Nenek Kebayan mula bersiar pada 2009 bermula di ZFM, NineFM, DuniakuFM dan iRadio milik sendiri yang digelar AlamMayaFM.

Pada awal penglibatan Dj Nek sebenarnya aktif dalam kumpulan gitar rancak atau "Kugiran" dan bakat menjadi penyiar mula terserlah apabila banyak memperkenalkan kugiran beliau semasa persembahan. Pernah juga dijemput sebagai Penyiar di LangkawiFM pada suatu ketika dahulu. 

Nama Nenek Kebayan ini diperolehi setelah menyertai program pementasan "Puteri Gunung Ledang" dan memegang watak sebagai Nenek Kebayan. Sejak daripada itu nama gelaran ini lekat di kalangan pendengar. 

Mempunyai pengalaman mengendalikan siaran di majlis-majlis formal dan santai. Terhenti seketika aktiviti bersiar apabila sibuk mengendalikan perniagaan sendiri pada satu ketika namun bergiat semula pada tahun 2018 setelah dipujuk oleh Dj Sally Rahman dan kini bersiar secara tetap di CeriaFM. 

Dj BroZul pula memulakan tugas bersiar pada tahun 2011 bila menyertai iRadio DuniakuFM kemudian AlamMayaFM iradio milik mereka sendiri. Terhenti seketika bersiar atas kesibukan tugas tetapi aktif semula apabila bersama menyertai CeriaFM. 

Apabila ditanya kenapa menjadi penyiar katanya aktiviti penyiaran ini diceburi atas dasar suka-suka dan menghilangkan rasa kebosanan. Lama kelamaan aktiviti penyaran di iRadio ini seolah sebati dengan kehidupan mereka suami isteri. 
Share:

No comments:

Post a Comment

Galeri

Waktu Solat

Bilangan Pelawat

Lagu Tersiar

Loading ...

Popular