Mel Hannah - Hembusan Rindu

Biodata: Mel Hannah

Mel Hannah merupakan gadis kelahiran Kelantan yang telah menetap di Selangor. Beliau mula berkecimpung dalam bidang nyanyian melalui pertandingan nyanyian pada suatu masa lalu. Bakatnya tidak terhenti hanya tertumpu kepada nyanyian tetapi berminat belajar gitar ketika masih kanak-kanak.

Selain itu dia juga menpunyai bakat dalam menulis lirik dan mengilhamkan lagu. Menurutnya lagi Fauzi Aisunam merupakan orang yang bertanggung jawab dalam mencungkil bakat dan mengetengahkan bakat beliau.

Lagu Hembusan Rindu merupakan ciptaan lagu dan lirik oleh beliau sendiri. Lagu ini juga mendapat sentuhan penyusan lagu yang terkemuka iaitu Fauzi Aisunam. Guntara memainkan keyboard dari Indonesia. 

Tambah beliau lagi sekarang sedang merakamkan lagu terakhir bagi menyiapkan album pertama bersama-sama seorang lagi penyanyi baru iaitu Qasrina. Kerjaya hakiki beliau adalah merupakan seorang anggota beruniform di bawah kontijen selangor dan mempunyai harapan semoga mencapai kejayaan besar sebagai seorang penyanyi pada satu masa nanti.

1 comment: