Sekapur Sireh

CeriaFM memulakan siaran pada 3 March 2011 diasaskan oleh Putry dari Malaysia. Seiring kemajuan teknologi, CeriaFM melakukan proses penambahbaik dan penyempurnaan. Peningkatan yang dimaksudkan adalah meningkatkan kualiti bunyi dari 32kbps ke 48kbps. Kini CeriaFM melalui fasa perubahan dengan diterajui oleh pemiliknya Fiza Fazliza, Dj Sally Rahman dan Teknikal oleh Dj ARjunah Rindu

Peningkatankualiti bunyi ditingkatkan lagi dengan menggunakan sistem "HE-AAC" bagi memberi khidmat percuma lebih baik dan penggunaan data internet yang lebih efektif kepada pendengar. Anda boleh mendengarkan CeriaFM 24 jam sehari, 7 hari seminggu jika tiada masalah teknikal pada pelayan CeriaFM. Ketika penyiar ke udara, anda boleh membuat permintaan dan dedikasi lagu serta ucapan. CeriaFM menyiarkan musik popular di kawasan seranta nusantara termasuk Indonesia, Malaysia, Singapura dan Brunei. Tidak hairanlah para petugas CeriaFM berada berselerak di kawasan seranta nusantara.  

Terima kasih kepada semua krew dan penyiar di CeriaFM

Penyiar

1. Dj Nadiah Cempaka Sari
2. Dj Shah (Mohd Rozaimy)
3. Dj Azam Hero
4. Dj Zan Wan
5. Dj Ramlah Ruby
6. Dj Anie Poland

Pentadbir

1. Wahid Asmuni
2. Hamidah Zainon
3. Norisya JB
4. Mummy Mieya
5. Hazliza Liza

Terima Kasih kepada semua pendengar yang memberikan sokongan kepada CeriaFM | Sempoi. Tanpa sokongan anda semua tiada kami di sini.

Salam Hormat

Penyunting
#radiosempoianda
#ceriafmsempoi

0 comments:

Post a Comment